VELKOMMEN TIL TØNNESEN

DET BESTE AV BARNESKO

gore-tex

Vanntette sko til skole og barnehage.

KJØP HER

BLINKESKO

Skoene barna vil elske litt ekstra

kjøp her

ryggsekker

Det beste av ryggsekker fra Beckmann

KJØP HER

Tønnesen & barnesko

Tønnesen har drevet siden 1937 og har siden da opparbeidet seg enormt god kunnskap om barnesko. I våre butikker stiller vi med god kompetanse og ansatte som er klar til å hjelpe til. På nett stiller vi gledelig opp på mail om du har spørsmål om størrelse eller ønsker forslag til gode modeller til dine barn.

Husk! Vi anbefaler alltid 1-1.5cm i vokserom når du kjøper nye barnesko. Legg derfor på dette etter at du har målt barnets fot.

Vanntette barnesko

Vanntette sko til barna

I år er utvalget av vanntette og komfortable barnesko bedre enn noen gang. Sjekk utvalget vårt av farger og modeller!

Vårsko til barna

ecco barnesko
Viking barnesko

RASK LEVERING

Ingen toll. Vi sender alle våre varer direkte fra lager i Norge. Levering på 1-4 dager.

GRATIS FRAKT OVER 999KR

Vi tilbyr gratis frakt ved bestillinger over kr 999 i hele Norge.

NORSK NETTBUTIKK

Vi er en norsk nettbutikk med butikker i Mandal, Kristiansand og Stavanger.

Barnesko

Sko har vært vår lidenskap i over 85 år, og barnesko er et viktig område for oss. Selv om det er lett å glemme, er føttene utgangspunktet for veldig mye av det som skjer i kroppen, -og det skjer spesielt mye i føttene og kroppene til små barn.

For å gi barnet best mulig vilkår til god utvikling, gøy lek og sunne føtter, bør man velge barnesko av ordentlig kvalitet.

Kvalitet for små føtter

Barns føtter går gjennom en enorm utvikling fra fødsel og til de er ferdig utvokst. Skjelettet vokser og musklene styrkes, og vinkler i hofteledd, kneledd og ankel endrer seg i en voldsom fart.

Dette er faktisk ganske lett å følge med på. Har du en 0-1 åring vil du se at barnet mest sannsynlig er hjulbeint. Har barnet nådd 2-4 års-alderen vil det vanligvis være kalvbeint. Dette er helt normal utvikling og når barnet blir eldre blir kalvbeintheten mindre tydelig.   

Frem til 3- års alder ser også de fleste barn ut til å være «plattfot» i større eller mindre grad, og dette er heller ikke uvanlig hos eldre barn. Dette er også noe som gradvis avtar med alderen.

Så hvordan skal du kunne velge sko når føttene endrer seg hele tiden?

Velg riktig kvalitet til riktig sesong

Selv om barnas føtter endrer seg fort, så gjør årstidene akkurat det samme. Vi har faktisk bare 3 måneder i hver sesong før en ny årstid melder seg, med nye behov og nye utfordringer.

På vinterstid er det viktig med vintersko som holder føttene tørre og varme, og gir god feste på et holkete underlag. På sommeren trenger man lette joggesko som beskytter foten under leking, løping, klatring og snubling.  

Støvler til høststormene, tøfler til barnehagen og kanskje noe pent til jul og 17.mai? Det er mye å holde styr på, så det er to ting du alltid bør tenkte på når du velger sko:

1. Alle føtter er forskjellige og skoene formes individuelt. Skjevt slitte sko bør derfor ikke gå i arv.

2. Barnesko bør ha en solid hælkappe og være i riktig størrelse til foten.

Hvor store bør barnesko være?

Barnesko bør kjøpes med et voksetillegg på 1–1,5 cm. Om du skal velge 1 eller 1,5 cm tillegg, avhenger av skostørrelse og skotype. Er skoen for trang, får ikke barnet beveget på tærne, og da blir føttene veldig fort kalde. Er skoene for store, eller sitter dårlig omkring bakfoten, kan foten lett skli fram i skoen.

For de aller minste barna kan det bli vanskelig å gå på sko som er 1,5 cm for store, fordi det
er mer enn vrient nok å stavre rundt på relativt uprøvde bein. Da er det lurt å
holde seg til 1 cm, slik at foten får nok støtte til å tåle noen feilsteg og snublekanter.

Og du, er det vanskelig å finne ut av skovalg og størrelser? Send oss en mail og spør da
vel.
Vi har over 85 års sko-erfaring, som vi gjerne deler med deg.